#

Viure a La Costa de la Luz

Una regió ideal per a viure

La Costa de la Luz s’estén entre les zones costaneres de les províncies de Cadis i Huelva i gaudeix d’una excel·lent climatologia durant tot l’any. Al bon temps se li sumen unes extenses i belles platges, una rica gastronomia i unes animades tradicions i festivitats. Aquesta regió al sud-oest d’Andalusia compta, a més, amb paratges naturals protegits a la zona d’interior. Tots aquests atributs fan de la Costa de la Luz, un lloc ideal per fixar una residència permanent.

300 dies de sol a l'any

La Costa de la Luz té una mitjana de 300 dies de sol a l’any, un fet que fa que els habitants d’aquesta regió es beneficiïn de la llum solar diàriament. El bon temps també afavoreix poder disfrutar de la costa i de les seves fantàstiques platges. Entre les més boniques trobem la Platja de Bolonia, la Platja de la Caleta o Platja de Zahara de los Atunes a la província de Cadis; també la Platja Cristina, la Platja d’El Rompido, la Platja de Cruce o El Parador, a la costa de Huelva.

Tarifa, a la província de Cadis, és un dels municipis més concorreguts pels amants dels esports aquàtics, especialment per la pràctica del windsurf. A la ciutat de Cadis, els habitants poden gaudir de passejos pel Port de Santa María o realitzar recorreguts pels nombrosos monuments que atresora aquesta ciutat com el Cargadores de Indias o Araníbar, entre d’altres.

Per la seva banda, la zona de la província de Huelva ofereix destacats atractius per als seus habitants: la vida en carrers tranquils on passejar i la proximitat amb Portugal, amb la possibilitat de realitzar escapades fins a Algarve, a només 40 km.

Parcs naturals al litoral

La Costa de la Luz és més que sol i platja. Aquesta regió ofereix un enorme entorn natural on escapar-se i gaudir en família de senderisme i rutes amb bicicleta, una opció també molt saludable. Els habitants disposen de nombrosos parcs i reserves naturals: el Parc Natural d’Alcornocales, el Parc Natural de l’Estrecho, el Parc Natural de la Flecha o el Parc Natural de la Brena a Barbate. El Parc de Doñana –de 54 hectàrees– és la zona protegida de pantans i boscos més gran d’Europa i declarada Patrimoni de la Humanitat on es poden observar fins a 900 espècies d’animals com a aus, mamífers i rèptils.

Pobles blancs

L’arquitectura tradicional d’aquesta regió andalusa destaca pels seus pobles de carrerons i cases de façana de calç blanca, un material que s’utilitza per combatre la intensa calor, especialment durant els mesos d’estiu. La blancor d’aquests pobles contrasta amb els colorits adorns florals que s’acostumen a disposar en les balconades dels habitatges i els singulars patis amb adorns típics de la zona. En aquesta zona podem trobar a més alguns edificis amb línies morisques i típics ‘cortijos’ fruit d’un passat històric i cultural molt variat.

Els municipis d’Arcos de la Frontera, Zahara de la Serra, Alcalá dels Gazunes, Olvera o Setenil de las Bodegas destaquen pel seu encant. Alguns d’aquests nuclis formen la Ruta dels Pobles Blancs que comença a Arcos de la Frontera, ple de carrers estrets i empinats, antics arcs, convents i cases senyorials i fins i tot un jaciment amb restes prehistòriques i romans. La ruta segueix per la Serra de Cadis cap a la resta de municipis blancs: El Bosque, Gazalema, Zahara, Olvera, Torre-Alhámique i Setenil.

Tria la Costa de la luz

Cadis

Habitatges d’1 a 3 dormitoris i 1 o 2 banys amb garatge a la zona nord de Puerto de Santa María. Alguns dels habitatges disposen de terrasses.

[+]més
Línea de la Concepción, Cadis

Xalets adossats de 4 dormitoris i 3 banys equipats amb aire condicionat. La urbanització disposa de piscina comunitària.

[+]més
Rota, Cadis

Pis de 2 dormitoris i 1 bany amb garatge i traster en una urbanització privada, molt propera a la platja i al Rota Club de Golf. Disposa de piscina comunitària i zones verdes.

[+]més
Gastronomia

L’art del ‘tapeo’ –amb xoriço, formatge, calamars, gambes– té un protagonisme especial a la Costa de la Luz. La tradició de prendre petites porcions acompanyades d’una cervesa fresca o d’un bon vi fa que t’atipis amb productes de qualitat. El peix és el plat per excel·lència i s’acompanya de mariscs com les cloïsses, tellerines, navalles o ‘chirlas’. La tonyina vermella i l’almadrava són especialitats tradicionals de Cadis, també les fritures de peix acompanyades d’espàrrecs, tomàquets i verdures.