Juny 2018 #53
Decoració

Solucions per donar un aire fresc i natural al dormitori

T’expliquem algunes idees perquè amb l’arribada del bon temps gaudeixis d’un dormitori més confortable i amb un aire renovat.

Canviar la tonalitat de les parets de la teva habitació, afegir un paper pintat o vinil decoratiu adhesiu o crear un sorprenent efecte de pintura decorativa són algunes de les solucions per canviar l’aparença del teu dormitori de forma ràpida, senzilla i econòmica. Però n’hi ha més. T’expliquem com donar un aire més fresc i natural al teu dormitori.

Nova vida a les parets
L’efecte ombrejat o degradat es converteix en una de les propostes de tendència en pintura decorativa. Utilitzant un color fresc i alegre pots afegir un detall cromàtic original a la paret del teu capçal, per exemple, fonent suaument una única tonalitat de pintura amb altres colors. Aconseguiràs un efecte ‘rentat’ sorprenent, per crear un joc de contrastos alegre i divertit.

Els papers pintats d’estampats florals t’ajudaran a crear un dormitori molt fresc i primaveral. Utilitza’ls per empaperar la totalitat de la teva habitació o únicament per marcar una paret d’accent. Escull un motiu colorista i impactant combinat amb pintura en tons neutres perquè el paper pintat destaqui o decanta’t per un disseny més lleuger i discret al costat de colors de pintura i jocs de llençols en tons vibrants, molt alegres. Un dels estampats de major tendència, els flamencs, segueix sent el gran protagonista de les decoracions primaverals i estiuenques més atrevides: utilitza-ho en forma de paper pintat, estampat en el joc de llit, plaids i coixins, o com a figura decorativa de grandària XL, per crear una decoració sorprenent i a l’última. Finalment, pots utilitzar els vinils decoratius si vols afegir un detall que puguis substituir amb certa facilitat quan arribi l’hivern. Atreveix-te amb dissenys originals i personalitzats: branques, flors, missatges, etc.

Detalls d’estil bohemi
Els complements fets a mà de forma totalment artesanal com els tapissos de macramé, afegiran un detall bohemi al teu dormitori. Utilitza accessoris de cistelleria artesanal, espart o vímet perquè la teva habitació llueixi més natural i sostenible.

Complements i mobiliari exòtic
Els dissenys exòtics, tant en estampats tèxtils com en mobiliari, inspirats en colors i materials procedents de la selva són un recurs de tendència per crear dormitoris primaverals, a l’última.

Les fustes naturals sense tractar i les fibres vegetals -per utilitzar tant en mobiliari com en complements- t’ajudaran a dissenyar una habitació fresca, molt personal.

Tria el color verd com a protagonista cromàtic principal: els estampats de palmeres i les plantes naturals com la Strelitzia Nicolai, la Monstera Deliciosa o les Marqueses afegiran el toc exòtic que necessites per gaudir d’un dormitori alegre i colorit.

Llits vestits amb estil
Substitueix el farciment nòrdic d’hivern i les mantes de llana per jocs de llençols més lleugers i algun cobrellit amb estampats de temporada. Escull teixits naturals, com el lli o el cotó, per dormir de forma més confortable. Si encara prefereixes utilitzar un nòrdic tria un de gramatge 4,5 per evitar passar massa calor. Decanta’t per colors frescos per vestir el teu llit, en verds, blaus o rosa pal, un dels colors de tendència de 2018. En tons llisos per a habitacions més sòbries, o grans estampats florals multicolor si prefereixes gaudir d’un dormitori més divertit, alegre i colorista. Renova les catifes de pèl gruixut per dissenys de fibres vegetals, en jute, cànem, espart, coco o sisal.

Cortines i cortinetes més vaporoses
Substitueix les cortines de teixits més pesats per cortines i cortinetes de textures vaporoses com el lli, la gasa o l’organdí. T’ajudaran a filtrar lleugerament la llum natural, més abundant en aquesta època de l’any i aconseguir més privadesa, sense perdre lluminositat.

Dosser decoratiu
Aposta pels dossers o mosquiteres penjats sobre el llit, amb els quals aconseguiràs afegir un detall més fresc i romàntic al teu dormitori. A més, de cara a estiu, et protegirà de les molestes mosques i mosquits pròpies de l’estació.

Arranjaments florals i vegetals
Les grans branques de cirerer o ametller són dels primers arbres a florir després de l’hivern i es converteixen en l’opció perfecta per decorar dormitoris de tall romàntic o rústic. Utilitza grans gerros de cristall o ceràmica per decorar un racó de l’habitació, amb les seves espectaculars flors, de forma original i molt decorativa. D’altra banda, la delicadesa de les hortènsies i l’ampli colorit de les tulipes t’ajudaran a dissenyar un dormitori més alegre i primaveral. Utilitza les hortènsies per a habitacions vestides amb tèxtils en tons neutres, blancs i grisos i així crear un efecte delicat i femení. Escull les tulipes, un dels primers bulbs que floreixen en aquesta època de l’any, en colors vius i atrevits com a grocs, vermells o taronges per a habitacions carregades d’energia i tonalitats vibrants. Finalment, les falgueres, cactus i suculentes són perfectes per decorar habitacions de tall contemporani o nòrdic, les diferents varietats de cactus, plantes suculentes o falgueres t’ajudaran a afegir més estil i personalitat al teu dormitori.

Aromes per al teu dormitori
Una habitació ben perfumada, resultarà més fresca, atractiva i acollidora si esculls les aromes adequades per a aquesta estació, per la qual cosa tria algun sistema per aromatitzar-la; en forma de bastonets de mikado, -les varetes de cànem o bambú que perfumen per impregnació-, perfums per a la roba de llit, difusores d’aromateràpia o espelmes perfumades. Entre les olors més recomanades per a la primavera trobaràs l’espígol, rosa, frèsia o gessamí, entre molts uns altres, propostes aromàtiques ideals per gaudir també de plaers olfactoris en el teu dormitori.

Notícies relacionades:

Half-painted, pintar a mitges la teva llar està de moda

Idees per treure el màxim profit a les teves tauletes de nit

Converteix la teva llar en un paradís tropical

Com introduir la naturalesa en la decoració de casa teva

Renova les teves parets amb paper pintat

<< tornar