Juny 2018 #53
Decoració

Idees per vestir la teva llar amb flors

T’expliquem com i on aplicar flors en la decoració de la llar, i amb què combinar-les i utilitzar-les junt amb altres materials per crear determinats estils.

Les flors i estampats vegetals s’han convertit en una de les tendències decoratives imprescindibles, especialment, durant les estacions de primavera i estiu. Coneix com aplicar-les en els tèxtils, a la paret i en catifes i també en testos i gerros per perfumar el saló, un dormitori o el racó de la casa que es desitgi.

Tèxtils florals
Els motius florals es poden aplicar en cortines, grans tapissos, roba de llit i accessoris tèxtils de la llar. Podràs gaudir de la seva presència decorativa i intensitat a qualsevol espai, amb estampats clàssics o en dibuixos i tècniques de teixit més actuals.
Atreveix-te a combinar els tèxtils florals i vegetals amb un altre tipus d’estampats, especialment amb motius de ratlles, per crear ambients impactants amb molt color. Perquè la coordinació sigui l’adequada procura que les gammes cromàtiques siguin les mateixes, en cas contrari, l’espai es veurà massa desordenat i poc harmònic. Si prefereixes dissenyar una habitació més sòbria sense renunciar a les flors, utilitza-les al costat d’elements i uns altres tèxtils en tons llisos. D’aquesta manera, les flors es convertiran en les autèntiques protagonistes de l’espai.

Tingues en compte que el tipus de mobiliari marcarà l’estil decoratiu global de l’espai. Per això, si tries el mateix tipus d’estampat floral per decorar un espai en el qual abunda el mobiliari clàssic, el disseny es fondrà amb la resta d’elements, mentre que, si ho combines amb mobles i complements de tall contemporani, el teixit es veurà més lleuger i actual.
Pel que fa als colors, escull estampats que combinin diversos tons vius, fúcsies, blaus, grocs, verds, vermells i taronges per crear una decoració impactant o colors més sobris com negres, grisos, blancs i dissenys monocromàtics per vestir espais més continguts i formals.

Papers pintats
En els últims anys els papers pintats s’han renovat per transformar-se en un element indispensable en la decoració de la llar, com un recurs senzill d’aplicar per redecorar qualsevol espai. Entre els motius de moda, trobaràs els estampats florals amb una gran varietat de dissenys.
En funció de l’estil decoratiu de la teva casa descobriràs diferents tipus d’estampats florals, que s’adaptaran als teus gustos fàcilment. Per a decoracions d’estil romàntic, els clàssics rams en forma de bouquet es renoven en colors vius i intensos per destacar en ambients on predominin els tons neutres. Utilitza aquest tipus de paper pintat si vols afegir un detall femení i romàntic a l’espai. Per a espais de tall actual, tria papers pintats inspirats en làmines de botànica en gran format, un tipus de disseny que contrastarà amb els mobles i materials més contemporanis, per crear un joc de contrastos molt afavoridor.

Si prefereixes un estil eclèctic, decanta’t pels motius de flors tipus aquarel·la en colors pàl·lids i pastís, en roses, grocs, verds i blaus pàl·lids, com a complement ideal d’espais en els quals la mescla d’estils i procedències del mobiliari i complements, destaquen per la seva personalitat. Finalment en espais rústics pots atrevir-te amb els motius florals multicolor, especialment amb dissenys dels 60 i 70, una proposta que torna amb força per renovar l’aspecte de qualsevol espai amb singularitat i originalitat.

Vinils decoratius
Els vinils decoratius adhesius han revolucionat la decoració de les parets i, en forma de flors o elements vegetals resulten ideals, especialment a la primavera i l’estiu. Escull un disseny de branques d’ametller o de cirerer en flor per decorar la paret del sofà o sobre el capçal, al dormitori. Tria motius florals en gran format en blanc i negre, tipus silueta, per crear ambients més actuals o en forma de branquillons o flors realistes de grans dimensions per a espais boho-chic.

Catifes
Les catifes multipliquen la calidesa de qualsevol ambient i, si compten amb un tipus de teixit o estampat floral, afegiran a més estil, personalitat i color, perquè puguis gaudir d’estances més alegres i divertides. Teixides en cotó, seda, llana o en formats de catifes de vinil, les flors et permetran vestir espais de tall clàssic, contemporani, rústic o romàntic i gaudir de la primavera des del sofà, la butaca o el llit de la teva casa.

Flors naturals
Utilitza-les per afegir color i per perfumar el teu saló, menjador, cuina, dormitori o bany. A la primavera especialment, trobaràs multitud d’espècies que t’ajudaran a agregar una pinzellada natural i fresca a la teva llar. En testos o en gerros amb aigua, com a flors tallades, entre les propostes més apropiades per a aquesta època de l’any trobaràs anemones, begònies, hortènsies, jacints, prímules, lliris, els deliciosos ranuncles. I per descomptat, les roses, les flors més populars que, plantades o tallades, decoraran i perfumaran amb delicadesa qualsevol racó de la teva llar.

Notícies relacionades

Com habilitar una terrassa per aprofitar-la a l’hivern

Posada a punt del teu apartament de platja

Què és el hygge i com s’aplica a la llar

Converteix la teva llar en un paradís tropical

Prepara la terrassa per al bon temps

<< tornar