Juny 2018 #53
Assessor

Com preparar un habitatge per a lloguer

A l’hora de posar en lloguer un habitatge convé condicionar els espais i destacar els punts forts per així captar l’atenció de possibles clients.  

Si has decidit posar el teu habitatge en lloguer has de preparar-lo perquè, al moment d’ensenyar-lo, l’immoble mostri els seus punts forts i desperti l’interès de possibles clients. Primer de tot, has de valorar si el lloguer inclou mobles o no. Una vegada triada l’opció, has de preparar la decoració de la casa, potenciar els seus millors espais i corregir els desperfectes en materials i instal·lacions.

Amb o sense mobles
En el cas de posar en lloguer un habitatge amb mobles has de revisar el seu estat i realitzar un inventari per tenir un detall de tots els utensilis amb els quals s’equiparà l’habitatge. És convenient reflectir aquest inventari en el contracte de lloguer i informar a l’arrendatari. Un habitatge amb mobles pot resultar una opció interessant per a aquells inquilins que no disposen de mobiliari propi o per a lloguers de curta durada.

Si es decideix llogar un pis sense mobles, l’immoble quedarà buit, per tant serà més fàcil detectar possibles desperfectes. Per això, és important assegurar-se que l’habitatge es troba en perfecte estat.

Posa a punt l’habitatge
Un altre dels passos previs al lloguer és revisar detalladament les parets i els terres perquè són les superfícies que estan més a la vista i si es troben en mal estat poden oferir una mala impressió als possibles clients. Elimina qualsevol taca d’humitat o de brutícia a la paret, arregla una rajola mal encaixada en el terra o un taulell trencat. Les portes d’entrada de l’habitatge, de les habitacions i dels armaris també han d’estar en perfecte estat: assegura’t que tanquen bé i que els mànecs funcionin perfectament.

Tria un mobiliari neutre
A l’hora de preparar un pis per a lloguer amb mobles és recomanable escollir mobles amb colors neutres perquè els nous inquilins puguin combinar-los fàcilment al seu gust. Els teixits beix, ocres, marró o blanc cru són tonalitats especialment adequades per aconseguir un equilibri visual en estances com el saló. Intenta distribuir els mobles de forma bàsica i sense ocupar excessivament els espais per projectar una sensació d’amplitud i lluminositat.

Despersonalitza els espais
És recomanable retirar tots els objectes personals que pugui haver a l’habitatge perquè quan es realitzin les visites els clients percebin un espai neutre i els sigui més fàcil projectar la seva futura vida a l’immoble. Convé retirar records personals o familiars, fotografies i utensilis que s’utilitzen en el dia a dia.

Revisa l’equipament
A més de reparar qualsevol desperfecte que pugui tenir l’habitatge també és important revisar tots els dispositius per assegurar-se que funcionen correctament. En aquest sentit, s’han de revisar els electrodomèstics com el forn, el termòstat o els radiadors, també el porter electrònic o per exemple un ventilador de sostre.

Màxima neteja
Finalment, però no menys important està el tema de la neteja. Perquè els possibles inquilins s’emportin una bona impressió de l’habitatge, aquest ha d’estar net i ordenat. La sensació d’una casa bruta i mal cuidada pot resultar tan negativa que els clients decideixin no llogar-la. Per això, és important que tots els espais estiguin recollits i que es mostrin impecables.

Notícies relacionades

Solvia t’ajuda a comprar, però també a vendre i llogar la teva casa

Les característiques de l’habitatge: aspectes que cal tenir en compte a l’hora de comprar o llogar

Trucs per renovar la teva casa de forma fàcil i ràpida

 

<< tornar